Plant-Aardig

Eetbare plantenwandelingen

Wist je dat er ontzettend veel planten eetbaar zijn? Wil je weten welke? Ga dan een keer mee met een plantenwandeling, op verschillende locaties in en om Leiden. Je leert planten kennen en herkennen, uiteraard valt er wat te proeven en hoor je over de geschiedenis van verschillende planten. Want wij hoeven ons eten niet meer zelf in het wild te plukken, maar mensen vroeger wel. Wat aten zij? En waar werden de planten nog meer voor gebruikt?

Tijdens de wandeling verzamelen we een plant die op dat moment groeit of bloeit en krijg je ingrediĆ«nten en recepten mee om er thuis iets lekkers mee te maken. Dat is elke keer wat anders en dus een verrassing! Daarna zelf nog eens op pad? Met het digitale boekje ‘Op wildplukavontuur in de Leidse regio’ dat je na afloop ontvangt, kan dat!

Er zijn regelmatig plantenwandelingen waarvoor je je individueel op kunt geven. Maar ik neem ook je eigen groep vrienden of je familie mee op pad. Naar een park in je directe omgeving, of in je eigen tuin. Alles kan. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.