Plant-Aardig

Publicaties

In december 2021 is het eerste deel (herfst) van Historische Heerlijkheden verschenen. Vier boekjes met per seizoen een aantal wilde eetbare planten en hun rol in onze cultuurgeschiedenis. Geschreven door Ellis Grootveld & Annet Breure en uitgegeven door Blikveld Uitgevers. Nu te bestellen via Blikveld Uitgevers en in 2022 verkrijgbaar in boekhandels.

 

Maart 2020 is een brochure van Zorg en Zekerheid verschenen; Wildplukavontuur in de Leidse regio. Deze is gemaakt door Plant-Aardig, Daphne Struint, Blikveld en uitgegeven door Naar buiten! regio Leiden.

Samen met Ludy Feyen (Stichting Salix) en Dorothee Olthof (Prae) heeft Ellis twee historische tuinen aangelegd in Park Matilo in Leiden.

Bij deze Romeinse en middeleeuwse tuin is sinds mei 2017 een kookboekje met Romeinse en middeleeuwse recepten, geschreven door Ellis. Uitgangspunt voor deze recepten zijn de planten die in beide tuinen groeien.

Sinds 5 mei 2019 is er een tweede boekje, ook van de hand van Ellis, in samenwerking met Dorothee Olthof. Heilzaam & Helend, Geneeskrachtige kruiden uit de Historische tuinen Matilo. Uitgangspunt voor deze recepten zijn wederom de planten die in beide tuinen groeien.

De boekjes zijn verkrijgbaar via Plant-Aardig, bij de Tuin van de Smid in Leiden en Ekoplaza Leiden voor 10 en respectievelijk 12,50 euro. Interesse? Stuur een bericht en Ellis neemt contact met je op.